title_gr

Θρησκευτικός τουρισμός στο Μεσολόγγι

Μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένο, αποτελεί όμως πραγματικότητα το γεγονός πως το Μεσολόγγι, συνιστά ιδανικό «ορμητήριο» για τον μεμονωμένο ή οργανωμένο επισκέπτη, ώστε να ικανοποιήσει τις θρησκευτικές του ανησυχίες και να περιηγηθεί σε χριστιανικά μνημεία ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και ζωγραφικού κάλλους, με τη βοήθεια πάντα του διπλωματούχου ξεναγού Γιώργου Αποστολάκου, ώστε να εντοπίσει τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά μόνο, καθ’ ότι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγάλος, αναφέρουμε τα παρακάτω μνημεία.

ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ

Σε απόσταση δέκα περίπου χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο μας βρίσκεται το προσυμφωνημένο σημείο συνάντησης των εξοδιτών με στρατεύματα που θα κινούνταν για να βοηθήσουν την απέλπιδα προσπάθειά τους. Είναι το μοναστήρι τ’ Αη Συμιού. Το καθολικό του χτίστηκε το 1740 και είναι αυτό που δύναται να δει σήμερα ο επισκέπτης. 

 

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «ΧΟΥΝΙΣΤΑΣ»

Σε απόσταση δέκα πέντε χιλιομέτρων περίπου από το ξενοδοχείο μας, σώζεται επίσης το καθολικό της ομώνυμης μονής, χτισμένο κατά τον αρχιτεκτονικό τύπο των μονόχωρων ναών με τρούλο, στο πρότυπο των αγιορείτικων ναών με κόγχες.


ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Ένα εξαιρετικό «μεταβυζαντινό» μνημείο που βρίσκεται σε σαράντα λεπτά οδήγησης από το ξενοδοχείο μας. Είναι και αυτός μονόχωρος ναός, αλλά εγγεγραμμένος σταυροειδής με τρούλο. Χτίστηκε επάνω σε προγενέστερο ναό του 1696 που γκρεμίστηκε το 1918, αλλά διεσώθη το ιερό με το ζωγραφικό του διάκοσμο.


ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΟΙΝΙΚΙΑΣ

Σε απόσταση επτά χιλιομέτρων περίπου από το ξενοδοχείο μας και μέσα στο ιδιαίτερο τοπίο της μεγαλύτερης αλυκής της χώρας μας, βρίσκεται ο χρονολογημένος από το 1804, μονόχωρος ναός με δίρριχτη ξύλινη στέγη. Σύμφωνα με κείμενο του 13ου αιώνος, που συνετάχθη από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου,  Ιωάννη Απόκαυκο, λειτούργησε στον ίδιο χώρο μονή, αφιερωμένη στην Μυροδοτούσα Θεοτόκο. Επιπλέον, σε αυτό το σημείο ξεκουραζόταν και κυνηγούσε ο Λόρδος Byron.


ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Σε απόσταση δέκα επτά χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο μας και μέσα στο μοναδικά επιβλητικό τοπίο που διαμορφώνει το επισήμως ανακηρυγμένο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, σαν «Μνημείο της Φύσης», φαράγγι της Κλεισούρας, βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Ελεούσας. Είναι αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή καθ’ ότι τω όντι υπάρχει τέτοια και μάλιστα θαυματουργή, εις την οποία κατέρχοντο οι περαστικοί διά κλίμακος. Αναφέρεται για πρώτη φορά σε «σιγίλλιον» του 1229 – 1230.


ΠΑΝΑΞΙΩΤΙΣΣΑ ΓΑΥΡΟΛΙΜΝΗΣ

 Ξεκινώντας από το ξενοδοχείο μας, κατευθυνόμενοι προς Αντίρριο και αφού έχετε οδηγήσει όχι πάνω από είκοσι πέντε λεπτά, θα βρεθείτε στο χωριό Γαυρολίμνη. Αν δεν συνοδεύεστε από τον ξεναγό μας, Γιώργο Αποστολάκο, κάτι βέβαια που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αναζητήστε τις πινακίδες του Υπουργείου Πολιτισμού που κατευθύνουν στο συγκεκριμένο μνημείο. Αποτελούσε καθολικό βυζαντινού μοναστηριού και βάσει μορφολογικών στοιχείων του ναού, χρονολογείται στο τέλος του 10ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια έρευνας στον χώρο γύρο από το ναό, εντοπίστηκαν δέκα τρία γλυπτά μέλη που χρονολογικά ανάγονται στην Παλαιοχριστιανική εποχή και υποδηλώνουν την ύπαρξη παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.


Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων περίπου από το ξενοδοχείο μας και στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, βρίσκεται το περίφημο κειμήλιο όχι μόνο του Αιτωλικού, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Στερεάς. Η παράσταση του Επιταφίου Θρήνου είναι κεντημένη στο εσωτερικό παραλληλόγραμμου πλαισίου που βρίσκεται περίκλειστο στο νότιο τοίχο της εκκλησίας. Στην τεχνική της κατασκευής του, διαπιστώνεται πως έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι συνδυασμοί νημάτων και χρωμάτων και παρά τις όποιες αισθητικές παρεκκλίσεις, το έργο παραμένει πιστό στις παραδόσεις της πρώιμης κεντητικής τέχνης και αποτελεί αξιοθαύμαστο έργο.


Για να ξεναγηθείτε είτε στους προαναφερθέντες χώρους, είτε σε άλλους και για να θαυμάσετε τον ζωγραφικό διάκοσμο και τα κειμήλιά των, προτείνουμε να απευθυνθείτε στον επί πολλά χρόνια διπλωματούχο ξεναγό της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Αποστολάκο.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6978057827

email: g.apostolakos@yahoo.gr

 

 

Το ξενοδοχείο Liberty, πάντα προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον τόσο για τους επισκέπτες του όσο και για τους υπαλλήλους του, και τώρα, περισσότερο από ποτέ. Για το λόγο αυτό, ακολουθήσαμε αμέσως όλες τις οδηγίες σχετικά με την απολύμανση και την υγιεινή του ξενοδοχείου μας. Παραμένοντας σε εγρήγορση, παρακολουθούμε και ανταποκρινόμαστε άμεσα σε αυτήν την κατάσταση όπως θεωρείται απαραίτητο, ενώ θα πραγματοποιούμε κάθε προετοιμασία για να σας καλωσορίσουμε στο ξενοδοχείο μας.

Συγκεκριμένα, έχουμε φροντίσει για:

  • Την εκπόνηση και επικαιροποίηση οδηγιών αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών.
  • Την εκπόνηση σχεδίου πρόληψης και μετάδοσης μόλυνσης (POSI – Prevention of Spread of Infection).
  • Την ενημέρωση των στελεχών μας σχετικά με τις νέες οδηγίες που καταφτάνουν διαρκώς από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
  • Την προμήθεια αναλώσιμων υλικών καθαρισμού και απολύμανσης, με στόχο τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού.
  • Την εκπόνηση και τήρηση ημερήσιου προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης βάσει διεθνών προτύπων σε συνεργασία με πολυεθνική εταιρία παροχής καθαριστικών, ηγέτη στον κλάδο της με στόχο την εξασφάλιση διαρκούς καθαρισμού και απολύμανσης όλων των χώρων του ξενοδοχείου.
  • Τη συνεργασία με εξωτερικά συνεργεία απολύμανσης εφ’ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Διασφαλίστε τις διακοπές σας:

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει προβλέψει και έχει λάβει όλα τα μέτρα για να είναι σε θέση να βοηθήσει τους πολύτιμους επισκέπτες μας σε κάθε αίτημα, ακολουθώντας πάντα το νόμο και τα γεγονότα. Οι ομάδες μας είναι σε ετοιμότητα για να σας βοηθήσουν με οποιαδήποτε τροποποίηση των ταξιδιωτικών σας σχεδίων σε μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζεστε. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@hotelliberty.gr

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου δεσμεύεται για την πλήρη υιοθέτησή του ελληνικού υγειονομικού πρωτοκόλλου λειτουργίας των ξενοδοχείων.